Pensla köttet med blandningen och lägg ilergrytan. Jag gillar att laga mat imin lergryta eftersom det är så enkelt, maten sköter sig själv i ugnen och det bliralltidfantastiskt gott
Blötlägg lergrytani kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet ilergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytani ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
En glad överraskning blev det när jag lyfte på locket och kunde njuta av kvällens middag. Middagen såg inte så mycket ut för världen, tänkte att den skulle slinka obemärkt förbi men icke då
I går blev vår middagtillagadi en lergryta, eller romargryta som vissa säger. Det är säkert många av er som har en lergryta stående i ett skåp någonstans som niinte använder och det är synd
UGNEN SKALL VARA KALL NÄR LERGRYTAN SÄTT IN ANARS GÅR DEN SÖNDER. Ansa och skjölj och strimlapaprikan lägg strimlornai botten på grytan, skär baconen istrimlor och stö den över paprikan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.