Det som är så bra med denna curryn är att man börjar med att göra själva basen, såsen, och sedan kan man välja om man vill ha grönsaker, kyckling, nötkött eller lamm i den
Det var faktiskt jättelätt, man kan bara steka dem med en stekpanna. Jag älskar indiskcurry och brukade äta det en gång om veckan när jag jobbade i Tokyo… Det finns många indisk restauranger i Japan
När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastan och låt den fräsa med i nån minut. Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta
Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. ½ kycklingbuljong. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. 1 kycklingfilé. 2 tsk röd currypasta (puré)
Började med att strimla kycklingen. Jag fick inspriration från en sida på nätet, Thailandsfakta, dock hade jag ingen röd currypasta hemma så jag körde med vanlig curry på burk
Supergod Indisk maträtt med perfekt harmoni i kryddningen och med en mild hetta, vill man ha mera hetta så öka på med cayennepepparn och drick gärna en ljus lager till
Klicka även och currypasten och rör om. Jag tycker att indisk mat är väldigt spännande med sina starka smaker och idag försökte jag att återskapa en av mina favoriträtter hos den lilla pizzrian, nämligen "Kyckling Vindaloo"
Har jag lyckats laga den perfekt Indiska maten – precis så vi gillar den. Krydda med salt och peppar. Raita receptet har jag tiggt till mig av en Indiskrestaurang där vi brukar äta, suupergott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.