Hacka kräftstjärtarna grovt, men spara några till dekoration. När vi ändå är inne på ämnet enklaste enkla sommarmat och såser så kan vi ju passa på att skicka vidare fyra riktigt bra tips på kallasåser till er, såserna som stod på kräftbuffén vi började ta oss genom igår
Smaka av och låt stå kallt en stund så smakerna får mogna. Efter förrätten så hugger vi in på varmrätten, rimmad torskrygg som ugnsbakats med lite brynt smör och serveras med en god och galet lättlagad gräslökshollandaisesås och picklade rädisor
Ställ kallt. Gör såsen. Tillsätt sist kräftstjärtar och räkor och vänd ihop. Klipp ner dillen i såsen. Skär tomaterna i halvor och vänd ner i såsen tillsammans med spenaten
Jag serverade med kokt potatis och en kalllöjromssås (bara majo, gräddfil, löjrom, dill, salt och peppar) men om man vill göra det lite finare så kan man alltid göra en god potatispuré till och och strunta i såsen (eller kanske kroketter eller liknande) och kanske ha lite frästa grönsaker till, var lite kreativ människa
Första gången gjorde vi enligt receptet och serverade såsenkall, men det kändes på nåt sätt fel och när det var dags igen så bestämde vi oss för att värma såsen