Tips på varmrätter till nyårs
Smaskelismaskens
Smaskelismaskens
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10-12 plättar
  •  
  • Fyllning
  • 1 stor brk champinjoner
  • 4 hg rökt skinka, strimlad
  • 2 medelstor hackad gul lök
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl finhackad persilja
  • 2 krm timjan
  • ½ tsk salt
  • peppar
  • 3 dl grädde
  • 2 äggulor
  •  
  • Till gratinering
  • riven västerbottensost
  •  
  • Ostsås
  • 75 g smör
  • 5 msk mjöl
  • 3,5 dl mjölk
  • 3,5 dl grädde
  • 2 dl ost
  • salt och peppar
  •  
  • Vitlökssås
  • 1 liten creme fracihe
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • italiensk salladskrydda
  • 4 port
  • 100 g ruccola
  • 1 ask cocktailtomater
  • 400 g rostbiff i tunna skivor
  • dressing
  • ugnsrostade rotfrukter
  •  
  • Dressing
  • 1 st ägg
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 1 dl olja
  • 1 msk hett vatten
  • salt & peppar
  • 4 port potatismos
  • 500 g fläskfilé
  • 2 dl färdig bearnaise (vi hade gjort av påspulver)
  • 2,5 dl grädde
  • salt
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2-3 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • en skvätt vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning dill
  • lite citronsaft samt skalet
  • 2 tsk sambal
  • 6-8 ägg 7 rostbrödskivor
  • smält smör
  • peppar
  • 4 portioner
  • 500 g pizzadeg (från pizzeria eller färdig från mataffär)
  • 2 dl creme fraiche
  • 200 g västerbottensost, riven
  • 50 g parmesanost, riven
  • 1 fänkål (spara ev fänkålsdill)
  • 1 dl olivolja
  • 100 g italiensk salami
  • plockad färsk oregano
  • 500 g kassler
  • 400 g vitlöksost
  • en näve persilja
  • 5 dl creme fracihe
  • 1 rulle smördeg
  • ägg att pensla med
  • sesamfrön
  • 4-5 pers
  • 1 kg kycklingfiléer eller kycklinglårfiléer
  • 200 g rökt skinka
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl riven ost
  • 2-3 msk persilja
  • Salt och svartpeppar
  • 250 g färsk pasta
  • 150 g gorgonzola cremoso
  • 150 g kräftstjärtar
  • 5 dl grädde
  • 250 g bacon
  • en halv låda hela körsbärstomater
  • 4-6 port
  • 600 g fläskilé
  • 1 ask Creme Bonjour grekisk vitlök
  • 2 paket bacon
  • salt och peppar
  • 8 stora potatisar
  • 3 stora morötter
  • rapsolja
  • salt och peppar
  • 5 dl grädde
  • 2 msk grönpeppar
  • 1 köttbuljongtärning 0,5 grönsakbuljongtärning
  • 1 skvätt soja
  • 2 kycklingfiléer 25 g smör
  • salt och peppar
  • 2,5 dl grädde
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 dl finriven parmesan
  • persilja
  • redning

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.