Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar och sallader av olika slag
När rostbiffen är kall är det lättare att skära tunna skivor och det rinner mindre köttsaft. Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Putsa ev köttet från hinnor. Ta ut köttet och låt det kallna. Skiva köttet tunt, gärna på skärmaskin och lägg upp det på serveringsfat (om de går att frysa)
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g)
Krydda hela köttbiten med salt och svartpeppar. Ta ut rostbiffen och svep in den i aluminiumfolie. Lägg köttet i en ugnssäker form eller liten långpanna
Salta och peppra köttet och bryn det runtom i smör på hög värme. Lägg upp köttet på en skärbräda. SparrisMedan såsen sjuder och köttet vilar så blanchera sparrisen
Gör gärna köttet någon dag innan det ska serveras, så hinner det dra till sig smakerna mer. Skiva rostbiffen riktigt tunnt, helst med skärmaskin och lägg upp den på
Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. Salta och peppra köttet runtom och krydda med färsk timjan. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del
Bryn smöret i stekpanna och bryn hela köttbiten på alla sidor. Rostbiff med rödvinsky är så lätt att göra och kräver inte mycket tid vid spisen då det lagar sig själv