Helstekt oxfilé buljong recept

Helstekt oxfilé med pumpacrème och rödvinssky

Helstekt oxfilé med pumpacrème och rödvinssky

Häll på buljongen och reducera till smaken är bra. Helstektoxfilé. 3 dl kalvbuljong (ej koncentrerad). 600 g oxfilé, rumstempererad, putsad och uppbunden. Rödvinssky0,25 morot 50 g rotselleri 0,5 selleristjälk 0,5 gul lök 0,5 schalottenlök 30 g rökt sidfläsk 1 kvist färsk rosmarin 2 kvistar färsk timjan 37,5 cl rödvin 3 dl kalvbuljong (ej koncentrerad) 0,5 tsk honung 1 tsk neutral olja Salt och steksky. Helstektoxfilé600 g oxfilé, rumstempererad, putsad och uppbunden 1 kvist rosmarin 4-6 kvistar timjan salt svartpeppar, nymalen olja smör
Oxfilé med potatisstubbar och trepepparsås

Oxfilé med potatisstubbar och trepepparsås

Lägg över stubbarna i en liten ugnsform och häll på buljongblandningen, (vatten/köttbuljong/fond) så vätskan täcker upp till hälften av potatisen
Nyårsmeny-3 förslag

Nyårsmeny-3 förslag

Helstektoxfilé med kantarellrisotto och rödlöksmarmelad. oxfilé i bit. Koka upp buljongen. Helstektoxfilé
Helstekt Oxfilé på bädd av rofrukter med Chèvrepotatispuré och rödvinssås

Helstekt Oxfilé på bädd av rofrukter med Chèvrepotatispuré och rödvinssås

Häll över rödvinet, buljongen, sojan och balsamvinägern. Putsa oxfilén. 600-800 gr potatisChèvreost1 ägg MjölkSmörParmesanost1 hel bit oxfiléFärsk timjan2 morötter (1 i skivor och en hackad för rödvinssåsen1 palsternacka1 majrova2,5 dl rödvin 4 Scharlottenlökar3 klyftor vitlök3 matskedar kalvbuljong utspädd i 4 dl vatten2 matskedar socker1 matsked balsamvinäger½ matsked mjöl utspädd i ½ dl vatten½ matsked soja½ matsked tomatpuré Salt och pepparSätt ugnen på 225 grader

Bröllopsmiddag för Erik och Maria

Helstektoxfilé med rödvinssky och timjanskum. Sätt in den rumstempererade oxfilén i ugnen. Tillsätt rödvin, några lagerblad och en kvist rosmarin eller timjan, låt koka ihop till simmig sås och späd sedan med kalvbuljong och reducera ytterligare

Oxfilé marinerad helstekt med ljuvlig sås

lite köttbuljong eller –fond. Jag lagar gärna den här oxfilén vid festliga tillfällen – både för att den är så god, men minst lika mycket för att den är så lättlagad