Bryn oxfilén runt om i en stekpanna. Smaksätt med salt och svartpeppar. Tadärefter av folien, skiva filén tunt och lägg upp den på ettuppläggningsfat och häll över såsen
Putsa oxfilén och stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Lite nostalgitripp med andra ord. Det är lite av ett vågspel att ge recept på såsen, eftersom smaken kan bli väldigt olika beroende på vilken kryddblandning du använder
Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Oxfilé Potatis KryddorMurklorGräddeGul lökGrönsaksfondSalt & pepparPortvinPutsa oxfilén från ev. Stek den hastigt i rikligt med smör, krydda efter behag
Red av med lite idealmjöl och koka såsen ett par minuter. Se därför till att både det så kallade huvudet och den avsmalnande spetsen på filén blir frånstyckade så att du får en jämntjock mittbit av oxfilén
Servera tillsammans med kokt potatis och en god sallad, gärna med några björnbär i. Sås. Sila av bären, hit går bra att förbereda, vid servering hetta upp såsen och rör ner smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.