Halstrad gös recept

Halstrad gös med crème Ninon

Halstrad gös med crème Ninon

Salta och peppra gösen på båda sidorna. Lägg upp gösen och toppa med den sauterade sparrisen. gösfilé. Halstra båda sidorna i olja och smör i het panna
Halstrad gös med kantareller och champagnesmörsås

Halstrad gös med kantareller och champagnesmörsås

Halstradgös. Fjälla och filéa gösen och dela upp den i bitar. 1 fjällad och urtagen gös á 2,5 kg. 1 fjällad och urtagen gös á 2,5 kg 6 stora bakpotatisar 3 dl grädde 200 g färsk spenat 300 g gula kantareller 3 schalottenlökar 3 klyftor vitlök 2 dl Champagnevinäger 0,5 flaska torr champagne 400 g osaltat smör 1 knippe backtimjan 2 lagerblad 1 knippe gräslök 3 dl hönsbuljong
Halstrad gös med puré på morot

Halstrad gös med puré på morot

bitar miljöcertifierad Hjälmargös à 140 g. Puré på morot. Skär morötterna i mindre bitar. Vakuumförpacka morot, vitlök, koriander, kycklingfond, apelsin och timjan
Halstrad gös med lättrimmad gurka och dillsås - Recept | Arla

Halstrad gös med lättrimmad gurka och dillsås - Recept | Arla

Salta gösen och halstra den i het panna och med skinnsidan neråt, sänk värmen och stek ca 3 min på varje sida. 600 g gösfilé med skinnet kvar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g gösfilé med skinnet kvar 1 tsk salt Sås
Timjanhalstrad gös med kål

Timjanhalstrad gös med kål

Fjälla gösen och lägg några snitt i skinnet. gös, 600-800 g. Låt några kvistar timjan steka med och avsluta med en klick kallt smör när gösen kommit upp till 42-46°. Servera gösen med de 3 sorters kålanrättningarna, strö mjölk och hasselnötssmulor över spetskålen
Gös med rotselleriterrin och grönkålspesto

Gös med rotselleriterrin och grönkålspesto

GösenStrax innan servering. Gösen6 st portionsbitar av gös (ca 200g/st) smör salt nymalen svartpepparRotselleriterrin800 g rotselleri2 dl grädde2 st ägg100 g färskost4 dl riven ost1 st vitlöksklyfta0,5 msk salvia1 tsk salt nymalen svartpepparGrönkålspesto100 g grönkål0,5 dl solrosfrön0,5 dl mandel100 g västerbottenost1 st vitlöksklyfta0,5 st citron rivet skal1 dl kallpressad rapsoljaPicklad rödlök2 st rödlökar2 msk ättika 24%2 msk valfri sötning exempelvis xylitol eller sötströ1 dl vatten. Gösen6 st portionsbitar av gös (ca 200g/st) smör salt nymalen svartpepparRotselleriterrin800 g rotselleri2 dl grädde2 st ägg100 g färskost4 dl riven ost1 st vitlöksklyfta0,5 msk salvia1 tsk salt nymalen svartpepparGrönkålspesto100 g grönkål0,5 dl solrosfrön0,5 dl mandel100 g västerbottenost1 st vitlöksklyfta0,5 st citron rivet skal1 dl kallpressad rapsoljaPicklad rödlök2 st rödlökar2 msk ättika 24%2 msk valfri sötning exempelvis xylitol eller sötströ1 dl vatten. Krydda gösfiléerna och halstra dem helst i en het grillpanna 3-4 minuter per sida eller till en innertemperatur på ca 52°C
Gös och bläckfisk med blomkål

Gös och bläckfisk med blomkål

Filea gösen och ta av skinnet, som sparas. Friterat gösskinn. Värm de ugnsbakade svartrötterna och gösskinnet i ugn på låg temperatur