Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. 2,5 dl grädde 2 msk fiskfond 1 dl. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile. 2 msk fiskfond
Att det bara blir lax på fiskdagarna beror på att det är den fisk vi har kvar i frysen, och vi måste ju käka upp den innan vi övergår till en helt vegetarisk kost
Den här supergoda laxen som badar i en underbar basilikasås får inleda fisksortin. Den här veckan startar som vanligt med ett smarrigt fiskrecept, men den traditionen kommer snart att ändras
Skär laxen i bitar och lägg i en ugnsform. Häll över laxen och strö över riven ost. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner. 4 laxfiléer. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner. 4 laxfiléer
Lägg laxen i en ugnsform. Häll gräddblandningen över laxen och gratinera i 200 grader, 15-20 min (tills laxen är genomkokt). Servera med ris och en god sallad 4 laxfiléer
Servera laxen med pressad potatis, sparris och citronklyfta. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Häll av kräftstjärtarna och fördela dem över fisken
Smörj en ugnsfast form och lägg i laxfileérna i mitten. Hade det här nu varit en finare middag hade jag saltbakad laxfileérna i ugn, kryddat med rosepeppar och serverat sås & duchesspotatis vid sidan om
med kajakerna, vårens första vildblomsbukett, strömmingsfiske i ledan, de hemliga ställena i bergsskrevorna och de långa kvällarna med middag och utsikt över tallar och hav
Jag har ju skrivit förut att vi är alldeles för dåliga på att äta fisk i vardagen. Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien med fetaost och soltorkade tomater
I onsdags åt vi fisk igen och som oftast är det lax som gäller när det är fiskmiddag. ) Jag åt mitt favorittillbehör just nu - stekta grönsaker till fisken, men jag tror att pressad potatis skulle ha varit ett perfekt tillbehör