Börja med att smälta smöret och fräsa löken tills den blir blank. Krydda med lite nymalen peppar. Lägg potatis, broccoli ochlax i en smord eldfast form
Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Vispa samman grädde och mjöl i en kastrull. Börja med såsen. Ta kastrullen från plattan och red av ytterligare med en äggula utrörd i grädde
Tomater, fetaost med ännu mera örter och oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilémed. Laxdax var det här i Mårtenssons kök, jo då idag igen men vi har varit väldigt sugna på fisk de senaste dagarna och då kan det dugga extra tätt mellan fiskinläggen här i köket
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Inbakad laxmed persto ochräkor. Med denna laxen behöver man inte stå och slava i köket i flera timmar, utan kan snabbt och enkelt ställa en lyxig middag på bordet
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas medräkoroch en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Laxmedvästerbottensostoch smashed potatos. Jag har ju sällan exakta mått att dela med mig av, tyvärr haha, eftersom jag aldrig går efter recept utan på känsla
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas medräkoroch en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Krydda med salt och peppar. Servera gärna med en klick crème fraiche. Skär laxen i bitar och rör ner. Ta av från grytan och rör ner tomater, räkoroch kräftstjärtar
Gnid in laxfilénmed ex. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.