Gös trattkantareller recept

Lunch med Karl Johan

Lunch med Karl Johan

(just nu är min sambo ute och fiskar…hoppas han har samma magiska näsa för gös…). Tänk om det finns trattkantareller

Fiskrecept med ansjovis eller groddar

cirka 125 g, skinnfria 3 cm färsk ingefära 2 vitlöksklyftor 1 lime 1-2 msk soja 2 morötter 150 g svamp, t ex trattkantareller eller shiitake 150 g färska böngroddar 2 dl teriyakisås (finns i asiatiska hyllan) 1 msk sesamfrön Skala och hacka ingefära och vitlök. Olivgös 4 portioner, 40 minuter Gös är en utsökt fisk som vi köper alldeles för sällan. 1 fjällad och rensad gös, cirka 1 1/2 kg 1 tsk salt nymalen svartpeppar 15 kalamataoliver 1 liten gul lök 3 vitlöksklyftor 1/2 citron 3 lagerblad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad 2 msk smör Skölj fisken och lägg i en stor smord ugnsfast form. 40 minuter Gös
Lyxmiddag i ord och bild!

Lyxmiddag i ord och bild!

Gös med Gueuze. Smörstekt gös med Creme Ninonpuré, rödgrön trumpetsvamp, trattkantarell samt smörslungade ärtor
Het räkbuljong

Het räkbuljong

Servera tillsammans med Lottas räkbollar eller som jag, med lättrimmad röding, gös, räkor, gurka udonnudlar och koriander

Härliga svamptider!

Att toppa en god fisk som gös eller torsk med smöstekta kantareller är ren matlycka. Här i krokarna är det mest gula kantareller, trattkantareller, svart trumpetsvamp och karljohan, men det finns säkert andra sorter också…men dessa är säkra svampar och de som jag lärt mig identifiera hittills