cirka 125 g, skinnfria 3 cm färsk ingefära 2 vitlöksklyftor 1 lime 1-2 msk soja 2 morötter 150 g svamp, t ex trattkantareller eller shiitake 150 g färska böngroddar 2 dl teriyakisås (finns i asiatiska hyllan) 1 msk sesamfrön Skala och hacka ingefära och vitlök. Olivgös 4 portioner, 40 minuter Gös är en utsökt fisk som vi köper alldeles för sällan. 1 fjällad och rensad gös, cirka 1 1/2 kg 1 tsk salt nymalen svartpeppar 15 kalamataoliver 1 liten gul lök 3 vitlöksklyftor 1/2 citron 3 lagerblad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad 2 msk smör Skölj fisken och lägg i en stor smord ugnsfast form. 40 minuter Gös
Att toppa en god fisk som gös eller torsk med smöstekta kantareller är ren matlycka. Här i krokarna är det mest gula kantareller, trattkantareller, svart trumpetsvamp och karljohan, men det finns säkert andra sorter också…men dessa är säkra svampar och de som jag lärt mig identifiera hittills
Jag traskade runt på ICA och tvekade mellan klassisk falukorv, färska kycklinglår, grillkorv utan skinn, färsk gös att filéa själv, bacon eller lammracks