Varit och veckohandlat & sen bara tagit det lugnt. Blanda färskosten med smöret & ställ kallt. En helstekt fläskytterfilé som lagar sig själv i ugnen tillsammans med grönsakerna
Det är ju ingen hemlighet att jag älskar att laga mat i ugn, gratänger som man kan förbereda och som sen sköter sig själv i ugnen kan vara bland det bästa som finns
Jag delade fileérna på mitten för att det skulle gå snabbare i ugnen (är man hungrig så är man. Tillagades i ugn i 175º i ca 30-35 minuter, man får kolla med termometer. 1 pkt färskost (vitlök) smälts i en kastrull. 1 pkt färskost (vitlök) smälts i en kastrull
Ugnsrostade rotfrukter. Späcka ytterfilèen med 70 g baconskivor och färskost. Sätt ugnen på 225 grader. Rosta i ugn i ca 40 minuter. 100 g färskost, smaksatt med vårlök och örter
Lägg i en ugnsfast form och pensla med kryddoljan. Rör ihop gräddfil och färskost, pressa ner vitlök. Sätt ugnen på 200 grader. Tillaga i ugnen 25-30 minuter tills det är klart
Nästa misstag var när jag jag brynt rullen och sedan stoppade in den i ugnen för att eftersteka. Imorgon kommer det en ny indisk rätt, en vegetarisk gryta med färskost och gröna ärter
Till det gjorde jag en supergod sallad på cocktailtomater, rödlök, fetaost, provencalsk sallads mix och chili fyllda med färskost (från en sån där färdig tapas burk)