Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012. Smörj 4 små portionsformar med smör och fördela blandningen jämt. Toppa medmed den rivna osten och baka i ugnen cirka 20-30 minuter, 175 grader
Putsa fläskytterfilén. Jag använde två olika slags olivolja, en med lite kraftigare smak till den första marinaden och en med mer mild smak till marinad nummer två
Upprepa tills alla snitt är fyllda med salami och ost. Eftersom vi fortfarande håller på med att hjälpa sonen med renovering utvändigt av huset, så krävs det flera arbetsledare… här är de tvåDe är inte att leka med, de har sten koll
Börja medpotatiskakan. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Potatiskaka. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
Servera med ris eller potatis. Här kommer nu ett recept på en jättegod fläskytterfilé i godaste såsen. 600 gram fläskytterfilé. 600 gram fläskytterfilé
(ca 6 port) 1 fläskytterfilé Marinad 1. 3 msk vitvinsvinäger 1 msk vatten 3/4 dl olivolja 1/2 tsk salt 1 tsk socker 2 krm svartpeppar 1/2 dl hackad persilja 1 pressad vitlöksklyfta skal av 1 citron och en skvätt av saften Putsa köttet och blanda allt till marinad 1 i en plastpåse tillsammans med köttet. 1 fläskytterfilé. 1 i en plastpåse tillsammans med köttet
En sådan där perfekt bjudrätt när man ändå har så mycket annat att fixa med innan gästerna kommer. Ibland har jag kyckling, ibland fläskfilé, ibland kotletter och nu fick det bli fläskytterfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.