Skala och hacka löken. Lägg i gorgonzolan i bitar och låt den smälta ner i såsen. Lägg ner lök och paprika i pannan med köttet och tillsätt grädde, vatten och fond
Blanda lök, smulad ost och smör i en kastrull, hetta upp sakta och rör tills osten smälter. 8-900 g fläskfilé. 1 liten gul lök, hackad. ca 125 g gorgonzola. 8-900 g fläskfilé salt och peppar 6 portioner potatismos 2 äggulor. 1 liten gul lök, hackad ca 125 g gorgonzola 75 g smör 2 tsk ljus dijonsenap 1 msk grädde
Fräs lök och vitlök i smör i en stor kastrull. I min hög med utklipp på "att-testa recept" hittade jag en kanske något höstig rätt med Fläskfilé och Gorgonzolarisotto
RucculaCocktailtomaterRöd lökRinglad honungGör så här. Skär paprikan i bitar samt purjolöken i skivor. Bryn svampen, paprikan och purjolöken tills allt är blankt
Pasta lövbiff i krämig sås med gorgonzola. Här ville jag ha en riktigt krämig pasta med massor av sås och smak så det föll för fläskfilépanna som jag kryddade upp med lök, vitlök och massor av små, färska champinjoner
Och ostsåsens karaktär kan ju drastiskt ändras genom att byta cambozola (som jag använder här) till ädelost, gorgonzola eller någon annan sort som du gillar
Husmanskost tycker jag att fläskfilé faller under i denna versionen då det ju har kommit att bli ett vanligt kött i de flestas hushåll och inte bara förknippat med lyxig festmat