1400 g
fläskfilé 1 gul lök 1 päron 6 dl pasta penne eller liknande rörpasta svartpeppar och salt 3 dl grädde 100 g gorgonzola 1 dl skalade valnötter olja, att steka iBörja med att strimla ner fläskfilén i centimetertjocka skivor.
Hacka sedan löken fint och skär ner päronet i centimeterstora bitar.
Börja koka pastan i välsaltat vatten.
Stek köttet i pannan, salta och peppra. Tillsätt löken och päronen. När de mjuknat så tillsätt grädden och sänk värmen på stekpannan. Låt grädden koka ihop i några minuter. Bryt ner gorgonzolan i mindre bitar och blanda ner. Häll av vattnet från pastan och blanda ner den i såsen, sväng runt och toppa med hackade valnötter.
Sitter här med datorn i knät och har precis packat en liten väska inför ett trevligt event imorgon. Pasta är en favorit här hemma och ihop med en snabb sås har du middagen räddad
Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk
Jag varvade pasta och köttfärssås, nästan som en lasagne och sen toppad med mumsig mozzarella. Ha sen på ett lager med pasta, sen ett lager med sås, osv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.