lite koncentrerad grönsaksfond (jag tog hemkokt buljong). Det man absolut behöver vid tillverkning av majstortillas är masa harina-mjöl (ett särskilt majsmjöl som behandlats med kalk)
Blanda majsmjölet väl med mirin och soya. 2½ dl kycklingbuljong. 4 tsk majsmjöl. Tillsätt buljongen, sänk till svag värme och låt det sjuda under lock 5 minuter. 2½ dl kycklingbuljong. 4 tsk majsmjöl
Potatismos gör man enkelt av mjölig potatis som man mosar och sen kan man späda med ris-/havredryck/havregrädde/kokosmjölk eller buljong till lagom konsistens och lite mjölk- & sojafritt margarin eller olja & kryddor
Smaksatte gjorde jag också med vitlök, tomatpuré, buljong och sambal oelek. I går kväll skulle familjen äta köttfärssås och spagetti (på ekologiskt majsmjöl) och jag kände att jag inte var särskilt sugen på kött, så jag tittade i skafferiet vad vi hade
2 dl majsmjöl. 1 msk grönsaksbuljong (vi använde från Ledins. 2) koka upp vattnet med buljongen, potatisen, löken och grönsakerna. 2 dl majsmjöl. 1 msk grönsaksbuljong (vi använde från Ledins
Häll av buljongen och lägg jackfruiten i en ungsfast form. 2 msk potatismjöl/majsmjöl. 2 burkar omogen Jackfruit33 cl god öl (jag använde en Backyard Brew Bomble Bee 17)1 dl vatten1/2 tärning grönsaksbuljong4 dl bbq-sås (helst inte så söt). Häll i ölen, vattnet och buljongen och koka i ca 45 minuter under lock på medelvärme. 2 msk potatismjöl/majsmjöl
Quornfärs med saffranrödlökvitlökquornfärssaffran buljongharissavattensaltHacka lök och vitlök. Blanda ner majsmjöl tills det att blandningen tar formen av en tjock gröt
Hej bombay buljong. majsmjöl. Ta sedan en tofubit, rulla i äggsmeten och sedan i majsmjölet tills den är helt täckt och lägg den sedan i pannan – upprepa med all tofu
Häll över vatten så det precis täcker jordärtskockorna och lägg i kryddor och buljong. 2 dl ekologiskt bovete/majsmjöl. 2 tärningar ekologisk grönsaksbuljong. 2 dl ekologiskt bovete/majsmjöl. 2 tärningar ekologisk grönsaksbuljong
Laxen kan man tillaga som man vill, men jag tycker det är så gott att låta den sjuda (inte koka) i buljong och vin för det får sådan fin konsistens då, den bara faller isär
Scampiwok4 port500 g scampiräkor, råa med skal4 msk neutral olja3 skivor färsk ingefära eller 1 msk krossad ingefära på burk3 tsk majsmjöl1 msk torr sherry1 äggvita2 vitlöksklyftor250 g sockerärtor1 burk vattenkastanjer0,5 msk soja2 msk kycklingfond eller buljong1 mks sesamolja2 vårlökar1 knippe färsk korianderTina räkorna om de varit frysta. Blanda 2 msk av majsmjölet med sherry och äggvita i en skål, vänd räkorna i blandningen tills de är täckta. Blanda 1 msk majsmjöl med sojan och kycklingfonden och häll i woken och låt steka/koka någon minut