Avsluta medriven ost och lägg över ett bröd till. riven ost. Stek quesadillasen i en torr stekpanna på medelvärme, några minuter på varje sida, till de fått en fin färg och osten smält
Lägg skivad tomat och avokado ovanpå och avsluta med rikligt medriven ost. Quesadillas är ett väldigt bra påfund och inte minst användningsområde för överblivna tortillabröd
Lägg ut bortila brödet och fördela kycklingröran på halva brödet, strö över riven ost och vik samman till halvmånar, alternativt bred över hela och lägg ett tortilabröd över
Ha till sist på en näve riven ost på alla och sätt på ett tortillabröd oms "lock". Det var även väldigt bra mat för barnen då det är enkelt att äta med händerna
Dela tortillabröden i mitten, lägg sedan i fyllning, riven ost och vik (se bild). Inlägget Quesadillasmedkyckling/quorn dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Ikväll blev det en enkel quesadillasmedkyckling, bacon, dijonsenap, tomat, basilika. Eftersom mannen är på resande fot, blir det lite si så där med maten…ett som är säkert är att det ska iallafall gå fort
Tänkte jag skulle visa hur vi gör en av våra favoritmiddagar - mexikanska quesadillasmedkyckling. Tråkigt men välbehövligt med tanke på hur torrt det är i skog och mark, gräsmattorna häromkring lyser lika gult som trädkronornas blad
Skär kycklingen i små fina tärningar och sedan stek tillsammans med smör eller olivolja. röd balsamvinäger och pressar i vitlöksklyftan, krydda sedan med basilika och salt och peppar, häll även i en klick gräddfil eller Cream fraiche för en krämigare konsistens och låt puttra en liten stund och ta sedan bort från plattan
Smaka av med salt och peppar. Strimla kycklingen fint och skiva vitlöksklyftorna. Värm en stekpanna med oilja och stek tortillabröden tills osten smält och bröden fått färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.