4 färska
tonfiskkotletter, ca 500 gram – 1 krm svartpeppar.
2 msk
kokosolja.
1 rödlök,
tärnad.
1 liten
röd paprika, skuren i tunna stavar.
1 vitlöksklyfta,
pressad.
½ gurka,
urkärnad & skuren i tunna stavar.
2 ananasskivor,
tärnade.
1 tsk
färskriven ingefära.
1 msk
farinsocker.
1 msk
majsmjöl.
1 ½ pressad
lime.
1 msk
thailändsk fish sauce.
3 dl
fiskbuljong.
3-4 minuter
Ta bort pannan från plattan och rör ner ananas, ingefära och socker. Blanda majsmjöl, limesaft och fish sauce, rör ner blandningen i buljongen och häll den i stekpannan/kastrullen. Rör om på medelhög värme tills såsen blir tjock och därmed färdig. Brukar ta cirka
De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarrigaoch goda med sinsås. Jag brukar passa på att köpa extra mycket närdet är extrapris på bland- eller fläskfärs
Låt det koka upp under omrörning, tillssåsen tjocknat. Tillsätt de övrigaingredienserna. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp ilite olja innan den tillsättsisåsen
Sötsursås är klar att användas till wok, grytor eller grillat. Rör om, koka upp och låt såsen tjockna. Låt den sötsurasåsen gärna svalna innan den används tilldippsås
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Strösocker 1/2 dl Ketchup 1 dl Äppelcidervinäger 1 1/2 dl vatten 1 msk Japansk soja 1 msk maizena eller potatismjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.