Buljong lammfilé recept

Lammfilé goes Italien

Lammfilé goes Italien

Gör såsen genom att bkoka upp grädde, crème fraiche och smaksätt med pesto, buljong och kryddor efter tycke och smak
Lammfilé med timjan och gröna ärter

Lammfilé med timjan och gröna ärter

Börja med att ta fram lammfiléerna. När smöret har tystnat, lägg i lammfiléerna och stek på hög värme. Ta upp lammfiléerna och lägg på en skärbräda att vila
Lammfilé med bönor och matvete

Lammfilé med bönor och matvete

Tillsätt lite buljong och koka ner till en deciliter. Medhavd lammfilé blev fredagens sena middag tillsammans med trevligt sällskap
Kantarellsoppa....

Kantarellsoppa....

Späd sedan i omgångar och under omrörning medbuljongen. Låt riset suga upp all buljong innan det fylls påmed mer
Grillsallad och rädistsatsiki

Grillsallad och rädistsatsiki

ex när du ska koka buljong, soppa eller sås), skölj och låt dom torka. Både sallad och tsatsiki åt vi till en bit grillad lammfilé, men det hela passar garanterat även till andra val du lägger på din grill
Cono Sur Blogger competition 2015

Cono Sur Blogger competition 2015

Soppgryta av härlig buljong med bönor, rotfrukter, tomater och kyckling med knaprigt skinn. Kanelmarinerad lammfilé med granatäppelsmör och chévrepuré
Lammfilé med potatiskaka, rödlökssås och savoykål

Lammfilé med potatiskaka, rödlökssås och savoykål

Häll sedan i buljongen och låt koka några minuter. Stek lammfilén i smör om du inte kan grilla den. Lammfilé med potatiskaka, rödlökssås och savoykål (4 portioner, men gör gärna dubbla såsen). 600 g lammfilé (vi hade två små lammfiléer från Järnspisens deli. 1 dl kycklingbuljong. Lammfilé med potatiskaka, rödlökssås och savoykål (4 portioner, men gör gärna dubbla såsen). 600 g lammfilé (vi hade två små lammfiléer från Järnspisens deli
Lammfilé med risotto

Lammfilé med risotto

salt (både buljongen och parmesanen ger sälta så brukar inte behövas). Fast det är också gott att servera lammfilén med risotton
Risotto med örtig lammfilé

Risotto med örtig lammfilé

salt (det brukar räcka med sältan från buljongen och risotton). Här gjorde jag en mustig härligt krämig risotto med rikligt med parmesan som serverats med örtstekta lammfiléer från lamm som betat i bergen häromkring och fått en underbart god smak av vilda örter
Lamm och vinprovning.

Lamm och vinprovning.

Slå i buljong, koka upp och reducera till hälften återstår. Vinet tyckte vi passade väldigt bra att provdricka igår eftersom vi skulle ha lammfilé till middag

Lamm med aprikos

Tillsätt buljongen, paprikapulvret, aprikosblandningen (inklusive marinaden), lagerbladen och worchestershiresåsen