Lammfilé. Lammfilé. 1 kg lammfilé (Gärna ekologiskt). koncentrerad fond på flaska kan användas om du späder den enligt anvisningarna på förpackningen till 3 dl buljong och använder maizena som redning. 1 kg lammfilé
Börja med att ta fram lammfiléerna. När smöret har tystnat, lägg i lammfiléerna och stek på hög värme. Ta upp lammfiléerna och lägg på en skärbräda att vila
ex när du ska koka buljong, soppa eller sås), skölj och låt dom torka. Både sallad och tsatsiki åt vi till en bit grillad lammfilé, men det hela passar garanterat även till andra val du lägger på din grill
Häll sedan i buljongen och låt koka några minuter. Stek lammfilén i smör om du inte kan grilla den. Lammfilé med potatiskaka, rödlökssås och savoykål (4 portioner, men gör gärna dubbla såsen). 600 g lammfilé (vi hade två små lammfiléer från Järnspisens deli. 1 dl kycklingbuljong. Lammfilé med potatiskaka, rödlökssås och savoykål (4 portioner, men gör gärna dubbla såsen). 600 g lammfilé (vi hade två små lammfiléer från Järnspisens deli
salt (det brukar räcka med sältan från buljongen och risotton). Här gjorde jag en mustig härligt krämig risotto med rikligt med parmesan som serverats med örtstekta lammfiléer från lamm som betat i bergen häromkring och fått en underbart god smak av vilda örter
Slå i buljong, koka upp och reducera till hälften återstår. Vinet tyckte vi passade väldigt bra att provdricka igår eftersom vi skulle ha lammfilé till middag