Häll i tomaterna + vatten eller svag buljong. Tärna auberginen i ganska små tärningar. svag köttbuljong. 7,5 dl vatten eller svag köttbuljong. 1 liten aubergine (ca 300 g). 1 liten aubergine (ca 300 g)
Blanda ned buljong, peppar, salt och oregano. Skiva auberginen tunt. ) Stek aubergineskivorna på båda sidor i rikligt med olja, gärna olja från soltorkade tomater, och lägg sedan ovanpå hushållspapper för att låta överflödig olja rinna av
Häll över tomaterna och buljongen och låt puttra under lock på svag värme i en kvart. Tärna auberginen, finhacka löken och strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin
Koka upp buljongen till polentan i en stor kastrull. Att steka aubergine och chorizo tar inte många minuter och det gör det inte att koka snabbpolenta heller så detta är verkligen perfekt vardagsmat
När färsen fått färg, tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, tomatfiléer, buljong och vatten. Skär auberginen i centimetertjocks skivor på längden och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper
Tillsätt buljong, rödvin och worcester. Auberginegryta har blivit min favorit. ½ Aubergine. Aubergine och Lammgryta 100 gr Lammstek ½ Aubergine 1 Gul Lök 1 Vitlöksklyfta Smör ½ konserv Cocktailtomater Ekologisk buljongtärning eller Hemgjord Kycklingbuljong 2 dl Vatten till tärningen ½ dl Rödvin Worcestersauce Färsk Oregano Salt och Peppar Ekologisk Crème Fraiche Färska Vitlöksblad eller Gräslök Havssalt Skär auberginen i små tärningar