4 520 g torskfilé 3 msk olivolja salt och peppar 4 portioner bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn) 250 g edamamebönor 1/2 gurka 1 rödlök 2 tomater 1 msk vitvinsvinäger 1 kruka mynta Lägg till i inköpslistan
fullkorn och fin. Jag har alltid couscous eller bulgur i skafferiet. Den enda nackdelen är, enligt resten av min familj, att om det hamnar tillagad couscous eller bulgur på golvet och man sedan råkar trampa in detta i strumporna är det jättesvårt att få bort (i-landsproblem), så se för allt i världen till att detta aldrig händer
Till servering klyftpotatis, eller bulgur, gärna fullkorn. Biffar250 g morot 1 halloumiost, ca 200 g 2 ägg 0,75 dl ströbröd 1 krm chiliflakes salt svartpeppar, nymalen olivolja
Jag använde mig av Frebacos råris som var superenkelt och jättegott, men om man vill kan man byta ut det mot vanligt ris (gärna dock inte jasminris då det klibbar för mycket), mot matvete, mathavre eller bulgur
Är det något jag verkligen tycker om så är det denna maträtt, en sallad gjord på bulgur bland annat, och jag har äntligen lärt mig att göra den och tänkte dela med mig utav detta, väldigt enkla recept
4 4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn) 340 g majskorn 1 kruka mynta 1 vitlöksklyfta salt och peppar 4 port laxfilé (à 140 g) 1/2 msk olivolja 1/2 påse salladslök (à 125 g) 4 tomater Lägg till i inköpslistan
Koka upp en portion fullkornsbulgur enligt anvisningarna på paketet. Lägg upp bulguren på tallriken när det är klart, och bland i citronpeppar och några droppar citronjuice
Fullkornsbulgur rekommenderades till. Igår var en sån där dag när man har väntat in i det längsta med att åka och handla så kyl, frys och skafferi gapar ödsligt tomt