Pensla dem med vatten och strö över solrosfrön. 2 dl solrosfrön + ½ dl till garnering. 1 dl psylliumfrön. 1 dl linfrön. 2 dl solrosfrön + ½ dl till garnering. 1 dl psylliumfrön. 1 dl linfrön
Idag har Märta och jag bakat världens godaste och snyggaste brytbröd. Med kesella och grahamsmjöl i degen blir bullarna saftiga och med en precis perfekt känsla i tuggorna
Toppa medfrön, flingsalt, ost eller något annat smaskigt. Rulla till runda bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, Lägg dem med lite mellanrum, men inte för långt ifrån varandra – de ska jäsa ihop
Pensla med (brödglans). Värm upp mjölken med smöret. Pensla varje bulle med brödglans. Man kan också låta en eller flera bullar utan att doppa den/de i frö, utan den/dessa penslas med äggula
Pensla med uppvispat ägg och strö över valfria frön. Uppvispat ägg ChiafrönSesamfrön Gör så här. Strax jobb men först vill jag bjuda på ett brytbrödmed parmesanost som passar utmärkt till buffé
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö frön över dem. Börja med att smula ner jästen i en degskål. Tillsätt vetegroddar, salt, sirap, matolja och solrosfrön
Då var det dags att inviga min lilla "godis-baka" bokBoken är från Hemmets och den valde jag som en av många vinsttagare på en baksida där mitt brytbröd kom med i finalen