Brytbröd med frön recept

Brytbröd med frön

Brytbröd med frön

Pensla dem med vatten och strö över solrosfrön. 2 dl solrosfrön + ½ dl till garnering. 1 dl psylliumfrön. 1 dl linfrön. 2 dl solrosfrön + ½ dl till garnering. 1 dl psylliumfrön. 1 dl linfrön
Brytbröd med örter, kärnor och frön..

Brytbröd med örter, kärnor och frön..

Ett matbröd som är väldigt gott och som sätter fart på livsandarna är det här brytbrödet. Ovanpå garnerar man medfrön och flingsalt
Baka saftigt brytbröd med snygga frön

Baka saftigt brytbröd med snygga frön

Idag har Märta och jag bakat världens godaste och snyggaste brytbröd. Med kesella och grahamsmjöl i degen blir bullarna saftiga och med en precis perfekt känsla i tuggorna
Pâine/Brytbröd

Pâine/Brytbröd

Pensla med (brödglans). Värm upp mjölken med smöret. Pensla varje bulle med brödglans. Man kan också låta en eller flera bullar utan att doppa den/de i frö, utan den/dessa penslas med äggula
Vackert Brytbröd

Vackert Brytbröd

Zataar är en kryddblandning med torkade örter och sesamfrön. Ett väldigt vackert och gott brytbröd som fylls med ost och torkade örter
Brytbröd med parmesanost

Brytbröd med parmesanost

Pensla med uppvispat ägg och strö över valfria frön. Uppvispat ägg ChiafrönSesamfrön Gör så här. Strax jobb men först vill jag bjuda på ett brytbrödmed parmesanost som passar utmärkt till buffé
Brytbröd med russin

Brytbröd med russin

Pensla bröden med mjölk eller ägg och strö på fröna. Frön (t. Blanda i lite av vattnet med jästen så att jästen löses upp
Rustikt brytbröd

Rustikt brytbröd

Låt frallorna jäsa samma under minst en halvtimme under duk och penska sedan med ägg och strö över hackade nötter eller frön
Brytbröd.

Brytbröd.

Pensla brödet med vatten och strö över frön och flingsalt. Morotsbröd med smak av ingefära och nejlika
Brytbröd av knutar

Brytbröd av knutar

Pensla bröden med uppvispat ägg och strö frön över dem. Börja med att smula ner jästen i en degskål. Tillsätt vetegroddar, salt, sirap, matolja och solrosfrön
Brytbröd

Brytbröd

Arbeta degen väl, gärna med maskin. solrosfrön. Rulla bitarna till bullar och ställ dem tätt på plåt med bakplåtspapper
Brytbullar med nyttiga frön

Brytbullar med nyttiga frön

Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tryck bullarnas ovansida först mot handduken och doppa dem sedan i fröna
Giffelkrans med olika frön

Giffelkrans med olika frön

Lägger du dem som en sol så blir det som ett brytbröd och alla kan ta den bit de själva vill ha. Pensla med uppvispat ägg och strö på olika frön
Vaniljkola

Vaniljkola

Då var det dags att inviga min lilla "godis-baka" bokBoken är från Hemmets och den valde jag som en av många vinsttagare på en baksida där mitt brytbröd kom med i finalen
3 bröd på 1 deg

3 bröd på 1 deg

Rör ihop i en glasburk/kopp , låt stå ett dygn med lite plastfolie över som du prickar några hål i. Börja med knäcke för de ska inte jäsa igen