Nu har det hänt och jag erkänner villigt – jag är fullkomligt brödbaksberoende igen. Denna vecka har jag stått med fingrarna i en bröddeg samtliga dagar
Rustik köttgryta. Goddagens fredag. Känns som att jag nyss skrev att det var fredag. Denna veckan måste gått väldigt snabbt med andra ord, för ja, det är minsann fredag även idag
Välj själv hur du vill forma ditt brytbröd. Brytbröd. Skriv ut Brytbröd. I helgen var det 30-års fest här hemma och som tillbehör till buffén hade jag bakat ett supergott brytbröd som alla tokgillade
Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp helt. Rör ner honungen, saltet och mjölet och arbeta till en smidig deg
Nu har jag bakat ett brytbröd efter receptet som jag berättade om tidigare idag. Ett riktigt gott brytbröd som är trevligt att lägga fram på buffébordet
Bullarna kommer sedan att jäsa ihop, så det bildas ett fint brytbröd. Flytta försiktigt över det färdiggräddade brytbrödet till ett galler och låt sedan brödet svalna under bakduk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.