20 g
jäst 6 dl vatten , 1,5 dl surdeg, 2 msk olivolja 1 tsk salt 2 msk honung 7 dl vetemjöl special 5 dl dinkel mjöl 1 dl.. Lös jästen i det ljumna vattnet , tillsätt allt utom mjölet .Rör. Tillsätt nu mjölet pö om pö. Låt maskinen gå i 10-15 min .Jäs 1 timme .Sätt ugnen på 225 grader . Mjöla underlaget !! Fördela degen i 3 .
deg
2 baguetter
ca
25 cm
lång o
4 cm
bred , klipp eller snitta i den , låt jäsa ca
20 min
o grädda i
30 o
tryck ut , skär i rutor strö på topping o jäs
Stjälp upp degen sedan på en smord plåt eller bakplåtspapper. Rör om igen eller knåda i bunken och häll degen i en jäskorg (nu hade jag tyvärr ingen så jag jäste direkt i bunken)
Blada ihop allt och platta ut runda bröd. 2 dl vetemjöl 2 dl rågsikt50 gr mjukt smör2 tsk bakpulver 1 tsk salt2 dl fil eller yoghurtRör ihop bakpulvret med mjölet först. 1 tsk salt
Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper. Mosa ihop 50 gram havregryn med 150 gram keso. Grädda i 225 grader tills brödet har fått fin färg. 150 gram keso
Degen lärde jag mig sätta under bakkursen på Solhaga Stenugnsbageri och har bakat både baugetter, bröd, focaccia och även pizza enligt brödreceptet många gånger sedan dess
Det går att röra i nästan vad som helst i degen och resultatet kommer bli lika suveränt vad man än väljer, gör ett sött bröd med mörk choklad och apelsinskal eller ett salt bröd med bitar av din favoritost och oliver
Jag brukar hälla i vetemjöl en dl i taget i slutet och låta degen knåda länge. Hej alla glada, idag har jag bakat bröd och det fick bli frallor på rågsikt med brödkryddor och honung
På vardagar blir det ofta ett grövre, nyttigare bröd. Jag älskar bröd som ni vet. Startar varje vardagsmorgon med gröt och en till två smörgåsar med gott pålägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.