Brytbröd med örter, kärnor och frön..
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 Brytbröd
  • 50 g smör
  • 3 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl lagrad riven ost
  • 1 dl hackad örtrkydda
  • 1 ägg
  • 1 dl kärnor och/eller frön tex. pumpakärnor och
  • 37 grader Smula jästen i en bunke tillsätt lite av degvätskan och rör ut jästen. Häll resten av degvätskan samt socker och salt. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter Ta upp degen på en mjölad bänk eller bakbord och dela i två delar. Forma delarna till runda bullar och kavla ut dem till två rektanglar ca 20 x 30 cm Bred på smör och strö ost och örter över. Rulla ihop degen med fyllningen och skär i 2-3 cm breda bitar. Lägg bullarna med snittytan uppåt i två cirklar på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa i 30 minuter under bakduk.
  • 225 grader i cirka
  • 20-25 minuter Låt de svalna

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.