37 grader
Smula jästen i en bunke tillsätt lite av degvätskan och rör ut jästen. Häll resten av degvätskan samt socker och salt. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter Ta upp degen på en mjölad bänk eller bakbord och dela i två delar. Forma delarna till runda bullar och kavla ut dem till två rektanglar ca 20 x 30 cm Bred på smör och strö ost och örter över. Rulla ihop degen med fyllningen och skär i 2-3 cm breda bitar. Lägg bullarna med snittytan uppåt i två cirklar på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa i 30 minuter under bakduk.
Pensla brödet med uppvispat ägg, strö över solroskärnoroch pumpafrön efter tycke och smak. Klä en långpanna med bakplåtspapper och stjälp ut degen på plåten
Fröknäcke med kokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Det som är så bra med en genomskinlig plastlåda , är att man ser hur mycket den har jäst, det är lite spännande tycker jag
Pensla dem med vatten och strö över solrosfrön. Jag gjorde brödet till Peter och han tyckte om det sa han så jag bestämde mig för att lägga upp det här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.