Bondbönorna i trädgården är äntligen färdiga och vi har skördat dem. I år var första gången vi testade att själv odla dem, så vi visste inte riktigt hur mycket det skulle bli, men det blev betydligt mer än vi trodde
Jag använde ett vanligt fryst torskblock på 400 g som fick tina i rumstemp, ner i ångkokningskärlet, salta & peppra lite och in i micron på steam 12 minuter, när det återstår ca 5 minuter tog jag ut fisken, vände den och använde lite av spadet till såsen
Ångkokad torsk, det låter verkligen skittrist, men vi gillar att ångkoka saker så när vi såg det här receptet i LagaLätt så var det klart att vi skulle testa
Tillbaka till middagen, ångkokttorsk. 400 g färsk torskfilé. Ta fram torskfiléerna och krydda med salt och rivet citronskal, lägg fisken i ett durkslag och koka upp ytterligare en kastrull med vatten, lägg i durkslaget och ångkoka fisken i ca 6 minuter. 400 g färsk torskfilé
Syrlig ångkokttorsk med rosmarin, rotfrukter och vitlöksstekta sockerärtor. Torsken. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i ett durkslag (ska inte nudda vattnet) och sedan torsken med salt, peppar, krydda, rosmarin och citronklyftor
Jag använde lubb, som är en torskfisk av det lite fastare slaget. Förutom i soppa är den perfekt i grytor och att grilla eftersom den är lite fastare i köttet än vanlig torsk, och därför inte lika lätt går sönder
Till detta åt vi vildris och ångkokt broccoli. Torsk inlindad i serranoskinka med tillbehör. torsk ger mig aldrig speciellt euforiska vibbar men jag väljer ändå att laga det som variation
Servera din fish and chips med de ångkokta ärtorna, tartarsåsen och en ljus öl eller väl avvägd ale. Bättre beskrivet som uppfinningsrikt panerad och friterad torsk, med underbart krispiga potatisstavar och en härlig tartarsås med sälta