När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa med torsk, fänkål och dill. Låt soppan sjuda vidare några minuter tills torsken är färdig
Skiva tomat och lägg på. Lägg en stor klick smör ovanpå allt och vik ihop paketet. ca 3 kokta färskpotatisar/paket. 1 bit torskrygg/paket. Ställ på grillen och grilla indirekt under lock i ca 15 min. ca 3 kokta färskpotatisar. 1 bit torskrygg
Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Lägg det djupfrysta köttet i en ugnssäker form, sätt formen på galler i nedre delen av ugnen. Lägg det varma köttet i en bunke eller en rymlig fryspåse, häll över lagen
Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Smörj in paprikorna i olja och grilla i ugnen på ca 175 grader
Snitta upp purjolöken på längden och skölj ur, snitta den därefter i lagom bitar. Smörj in en eldfast form och placera den snittade purjon först på botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.