Blanda samman ingredienserna till frityrsmeten i en bunke. Dela äggen och separera gulor från vitor, rör ihop senap, äggulor, vinäger, citronsaft och rivet skal till citronaiolin
Allt blandas gott i en skål – det får gärna stå och mumma sig en natt i kylen – blir extra gott då. Så tog jag ut en och en form, skärde ut fiskpinnarna, panerade dem (först i ägg så i pofiber/kokosmjölblandningen) och stekte dem lätt i olivolja på medium värme tills de blev läckert gyllenbruna
Programmet är en stor satsning som jag gör på att ta Jävligt Gott till nästa steg och göra det som jag tror att vi allesammans tänkt på, men kanske väntat på att någon annan skulle ta tag i – ge Sverige det där jävligt schysst veganska matlagningsprogram som vi alla väntat på
olivolja och smör till stekning. Blandamandelmjöl, parmesanost, salt och peppar i en djup tallrik. Egentligen ska fisken friteras, men det är billigare och nyttigare att steka den i smör och olivolja och steka klart i ugnen
Allt som är friterat är ju gott, tilloch med fisk. tidningspapper till servering. Olof hade fått feeling och ville göra fishandchips, jag var inte svår
Det är lite märkligt med tanke på att både det italienska och asiatiska köket – som är storfavoriterna just nu- är långt ifrån vad som serverades hos farmor
4 portioner fishandchips. Ca 2 msk lime- eller citronsaft 4 portioner fishandchips. 500g djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv
blanda mjöl, bakpulver och maizena i en skål. Fish’n’chips med curry och äppelmajonnäsIstället för citron är det gott att servera maltvinäger tilloch ringla över vid servering
Blanda allt till remouladen och låt stå i kylen medan du lagar fisken. -) Mannen har bestämt hela helgens meny och det är jag glad för då det är lite idétorka ibland
Så jag skred till verket och googlade de bästa pommes fritesen. Jag har läst mig till att man ska sila av sin frityrolja genom melittafilter mellan gångerna
Servera, helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med tartarsåsen. Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.