1 liter vatten + 2 buljongtärningar. Tillsätt vatten, buljong och låt alltsammans puttra under lock i ca 30 minuter. 1 liter vatten + 2 buljongtärningar salt & peppar
Häll nu i buljong, vin, soja och öl och rör om. älggryta med guinessöl. 1 liter buljong*. *använd egen buljong eller gör en snabbvariant av 1 liter uppkokt vatten utrört med 2 buljongtärningar). 1 liter buljong*
Avsluta med rött vin och buljong. 3 msk köttbuljong. ) Om buljongen/grytan är tunn är det rekommenderat att köra de sista 30 minuterna utan lock. 3 msk köttbuljong
Häll på vatten, buljong, vitlök , ingefära och kryddor. I tidningen Lantliv (nr 12/2013) hittade vi ett recept på kryddig älggryta som vi provade - och serverade en äppelchutney med lingon till (se här). 1 buljongtärning. 1 buljongtärning
Tillsätt buljong, vin, kryddor och salt. 5 dl hönsbuljong av tärning eller fond. Fräs lök, vitlök, morötter, paprika och kantareller i hälften av fettet i en stekgryta ca 5 minuter