Red viltgrytan med maizena utrört i kallt vatten eller använd ljus maizenaredning. Fräs i lite smör eller olivolja och låt steka på låg värme i tio minuter i en stekpanna
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
) Det är också gott att ha bär eller skivad frukt tillsammans med krämen mellan de båda lagren. Denna tårta hade vi både på midsommarafton och på Hugos kalas
Servera grädde eller vaniljsås till. Man kan byta ut ananasen mot päron eller persikor om man så vill. Häll i gjutjärnspannan eller i en tårtform, ca 22 cm
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Stick potatis och sill på tandpetare, klicka på crème fraiche och strö på hackad dill eller gräslök. Plockmat kan man verkligen variera i det oändliga, att låta säsongens utbud i affären styra valet är bara ett sätt att förändra
Servera med pressad eller kokt potatis. Blanda i grädden, koka upp och sjud grytan ytterligare cirka 30 minuter eller tills köttet är mört. 5 l trattkantareller
700 g grytbitar av lämpligt vilt, tex hjort, älg eller vildsvin. 1 bit rotselleri, ca 200 g, skalad i bitar. Rör om och låt grytan småkoka under lock i 1½-2 timmar, eller tills köttet är mört. Tillsätt potatis, morötter, paprika och rotselleri och koka ytterligare 15-20 minuter. 700 g grytbitar av lämpligt vilt, tex hjort, älg eller vildsvin. 1 bit rotselleri, ca 200 g, skalad i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.