Muurikka – maten & kärleken… Norrlandskebab med nybakat, mjukt tunnbröd och renskav. Salt & peppar. Ställ åt sidan sålänge och tillsätt senare i grytan tillsammans med grädde, messmör och lingonsylt
med mer vatten eller rödvin så att det täcker köttet. Rensa kantareller och skär bort fula delar. Värm en stekpanna med höga kanter eller kastrull och fräs smöret gyllenbrunt
Servera med kokt potatis eller potatispuré och rårörda lingon. Smaka av med salt och peppar. En härligt höstig och mustig gryta på älgkött och kantareller
Servera raggmunkarna medkantarellerna, bacon och Felix rårörda lingon. Hetta upp en stekpanna med smör och stek raggmunkarna genomstekta och tills de fått en fin färg
Gräddsås medkantareller. Putsa och hacka kantarellerna och stek dem i samma stekpanna som biffarna. Servera älgbiffarna med potatismos, rårörda lingon och toppa med hackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.