Låt köttet puttra länge så det blir mjukt och nästan faller isär. Enbär gillar jag och det förstärker viltsmaken och baconet lyfter också smakerna och såklart svampen
Älgkött är fettsnålt och blir mört och gott i en gryta. Det bästa med crock-pot är att den sköter sig själv, och den varsamma behandlingen gör att vitaminer och mineraler bevaras bättre
Skala och klyfta löken. Skala och skär morötter i grova bitar. Fräs köttet i omgångar i smöret i stek- eller järngryta eller bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i grytan
Fyllig älggryta med mandelpotatis och lingonPortioner. smör och olja. salt och vitpeppar. Skär köttet i stora tärningar och bryn det ordentligt i en järngryta med smör och olja
Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstoner med vita bönor, vitlök och raspat citronskal
Lägg i grönsakerna, koka färdigt, red av och smaksätt. Koka i tryckkokare i 30 min, lätta på trycket, smaksätt och red av till önskad konsistens. Bryn köttet, koka i vatten och vin med kryddorna tills det börjar bli mört, ca 1 timme
Älgkött är fettsnålt och blir mört och gott i en gryta. Det bästa med crock-pot är att den sköter sig själv, och den varsamma behandlingen gör att vitaminer och mineraler bevaras bättre
Idag har vi haft planeringsdag med jobbet hela da'n så nu är jag rejält trött och seg. Ska bli skönt att få gå och söva Ida om ett tag, risken är stor att även jag somnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.