Lite frallor att ha med på semestern så man slipper börja jaga bröd som barnen kan äta. De naturligt glutenfria mjölmixerna kräver mer vätska eller mindre mjölmängd är min erfarenhet vid det här laget
Jag har i några bakomgångar nu hållit mig till det stenåldersinspirerade nötbrödet, men i förra veckan när det började se tomt ut i brödpåsen fick jag lust att göra ett bröd enligt mina gamla vanliga rutiner
Ska jag bjuda på något med lakrits. Men idag är det varken lakrits, leverpastej eller citroner som gäller, utan ett hederligt, glutenfritt surdegsformbröd
Det blev en variationpå gammal tema, men med några ingredienser utbytta mot tidigare bakomgångar. Linda in brödet väl i bakdukar och låt det svalna på galler, innan du skivar det tunt och fryser in det som inte går åt de närmaste dagarna
Det är naturligt glutenfritt och är rikt på bland annat zink, järn och magnesium. Vi har varit utomlands på julen de senaste tre åren, men inte nu i julas
2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Glutenfri Palt på mormors vis,. När jag var liten och var uppe i Grundfors (Lappland) och hälsade på mormor och morfar bjöd alltid mormor på världens största- och godaste paltar till lunch
Men livet bjuder alltid på nya möjligheter, även för kvaddade limpor. Oftast bakar jag mina glutenfria bröd riktigt grova och nyttiga och proppar i massor med olika sorters mjöl, nötter, frön, bär och pulver
Eller att få komplettera en enkel sallad med en focaccia på lunchen. Det är många som ifrågasätter mitt val att äta glutenfritt här - eller egentligen ifrågasätter de inte det, de undrar mer hur det ens är möjligt att leva glutenfritt i landet av pasta och pizza
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.