Det står ganska ofta på menyn här hemma hos oss, med lite olika variationeroch kryddblandningar. Jag tycker inte man ska låsa sig vid vad det står på kryddburken, utan i stället läsa på innehållsförteckningen, och försöka föreställa sig vad det kan passa till
Tvätta, borsta och koka potatisen. Blanda dressingen och häll den över potatisen. Strimla det gröna och blanda det med potatisen tillsammans med smulad fårost 600 g färskpotatis. 100 g fårost
Jag kan inte påminna mig att jag längtat ihjäl mig efter mustiga och varma linssoppor när solen strålar och svetten pärlar, men nu när himlen är blygrå och snålvindarna blåser känns det varmt och gott med den där linssoppan i magen
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Blanda med färsen och forma sedan små biffar och stek några minuter på varje sida. Snåla inte påajvarn, och köpt gärna den starka varianten för lite mer untz
När jag var i Stockholm nyligen, för att mysa och umgås med yngsta dottern som hade en ledig dag från sitt pluggande, gick jag som vanligt till Hötorgshallen (som f ö håller påoch bygger om och är ett enda stor kaos) och Pierias livs
Häll på resterande mängd äggstanning, peta med en gaffel så att stanningen rinner ner. Efter all god mat och tårta på midsommarafton så får det bli en kycklingpaj, perfekt när man inte vill äta så mycket och det är snabbt och enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.