Jag gjorde dumplings igår och de blev faktiskt lyckade. Mitt råd är alltså att ta det försiktigt med sesamoljan, tillsätt lite i taget för oljan tar lätt över smakmässigt
Fortsätt med sirap, senap, ägg, salt och kryddblandningen epiche riche. Ta fram en skål med vatten och håll händerna blöta när du rullar bullar, välj storlek efter tycke och smak
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på dumpings. Börja med att hacka svamp och salladskål. Blanda med svamp och kålhacket, färsen, salt, peppar, vitlök, ingefära, sesamolja och sojan till en jämn smet i en bunke
Grovhacka salladskålen och kläm ut vätskan ur den med händerna. Blanda sedan kålen med köttet och rör därefter i resten av ingredienserna, tillsätt saltet sist
Det är ju egentligen inte alls särskilt svårt att göra sina egna dumplings, men med en sisådär nöjd niomånaders på armen så blev det lite stressigt på slutet när det var dags att ånga och steka dem
Blanda samman medfläskfärsen i en skål. Fyll gyozaplattorna med ca halv matsked av fyllningen. Fukta ena kanten med lite vatten och vik ihop plattorna som små halvmånar
Dumpling med räkor, lax, lime och chiliPortioner. Dela laxen i grova bitar och mixa i en matberedare tillsammans med saften och skalet från limen samt salt och ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.