Tommys dumplings med fläskfärs
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g fläskfärs
  • 12 st bananshalottenlökar
  • 11 st grön chili
  • 11 msk fisksås
  • 12 tsk sesamolja
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 11 st citron
  • 12 msk färsk persilja
  • 12 pkt wontondeg
  • 14 msk mörk sirap
  • 14 msk soja
  • 12 tsk ättika
  • 11 tsk seamolja
  • 11 msk rostade sesamfrön
  • 1 Tommys dumplings400 g fläskfärs 2 st bananshalottenlökar 1 st grön chili 1 msk fisksås 2 tsk sesamolja 2 st vitlöksklyftor 1 st citron 2 msk färsk persilja 2 pkt wontondeg
  • 1 Dippsås4 msk mörk sirap 4 msk soja 2 tsk ättika 1 tsk seamolja 1 msk rostade sesamfrönDumplings
  • Lägg färsen i en bunke, tillsätt all lök - finhackad. Hacka även chilin fint, behåll kärnorna om ni vill ha mer hetta, och blanda ner i bunken.
  • Häll i fisksås och sesamoljan samt rivet skal från en citron och blanda runt. Skär sedan persiljan fint och tillsätt till färsen. Dippsås
  • Blanda mörk sirap, soya, ättika, sesamolja samt de rostade sesamfröna i en skål. När alla ingredienser är blandade är dippsåsen färdig.
  • Dumplings, fortsättning
  • Sätt på lättsaltat kokande vatten och ställ fram en skål med kallt vatten.
  • Ta ett ark wontondeg och lägg på skärbrädan. Doppa fingret i det kalla vattnet och dra ett blött sträck runt om arket längst kanten.
  • Med en sked formar du en klick färs och placerar mitt på wontondegen. Vik sedan över ena kanten på degen så det ser ut som en fylld halvmåne. Platta sedan till så degknytet är tätt och vecka sedan "fogen". Vattnet limmar knytet.
  • När all fläskfärs är slut och degknytena fyllda ska det kokas i vattnet.
  • Koka utan att kastrullen blir överfull, ca 7-8 dumplings i taget. Låt dem komma upp till ytan och koka ytterligare ca tre minuter innan du lyfter ur dem.
  • Servera dina dumplings med dippsåsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.