Lägg färsen i en bunke, tillsätt all lök - finhackad. Hacka även chilin fint, behåll kärnorna om ni vill ha mer hetta, och blanda ner i bunken.
Häll i fisksås och sesamoljan samt rivet skal från en citron och blanda runt. Skär sedan persiljan fint och tillsätt till färsen. Dippsås
Blanda mörk sirap, soya, ättika, sesamolja samt de rostade sesamfröna i en skål. När alla ingredienser är blandade är dippsåsen färdig.
Dumplings, fortsättning
Sätt på lättsaltat kokande vatten och ställ fram en skål med kallt vatten.
Ta ett ark wontondeg och lägg på skärbrädan. Doppa fingret i det kalla vattnet och dra ett blött sträck runt om arket längst kanten.
Med en sked formar du en klick färs och placerar mitt på wontondegen. Vik sedan över ena kanten på degen så det ser ut som en fylld halvmåne. Platta sedan till så degknytet är tätt och vecka sedan "fogen". Vattnet limmar knytet.
När all fläskfärs är slut och degknytena fyllda ska det kokas i vattnet.
Koka utan att kastrullen blir överfull, ca 7-8 dumplings i taget. Låt dem komma upp till ytan och koka ytterligare ca tre minuter innan du lyfter ur dem.
Jag gjorde dumplings igår och de blev faktiskt lyckade. Mitt råd är alltså att ta det försiktigt med sesamoljan, tillsätt lite i taget för oljan tar lätt över smakmässigt
Fortsätt med sirap, senap, ägg, salt och kryddblandningen epiche riche. Ta fram en skål med vatten och håll händerna blöta när du rullar bullar, välj storlek efter tycke och smak
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på dumpings. Börja med att hacka svamp och salladskål. Blanda med svamp och kålhacket, färsen, salt, peppar, vitlök, ingefära, sesamolja och sojan till en jämn smet i en bunke
Grovhacka salladskålen och kläm ut vätskan ur den med händerna. Blanda sedan kålen med köttet och rör därefter i resten av ingredienserna, tillsätt saltet sist
Det är ju egentligen inte alls särskilt svårt att göra sina egna dumplings, men med en sisådär nöjd niomånaders på armen så blev det lite stressigt på slutet när det var dags att ånga och steka dem
Blanda samman medfläskfärsen i en skål. Fyll gyozaplattorna med ca halv matsked av fyllningen. Fukta ena kanten med lite vatten och vik ihop plattorna som små halvmånar
Dumpling med räkor, lax, lime och chiliPortioner. Dela laxen i grova bitar och mixa i en matberedare tillsammans med saften och skalet från limen samt salt och ägg
Jag kan börja med att meddela att jag aldrig har testat mig på att göra dumplings förut och dessutom knappt vet hur resultatet ska vara, men dessa blev faktiskt riktigt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.