Deg400 g vetemjöl special 216 g vatten, kokande 7 g salt. 1Fyllning - svamp och kål200 g blandad svamp (t ex, champinjoner, shiitake och ostronskivling) 100 g savoykål 2 salladslökar 2 klyftor vitlök 4 cm färsk ingefära 1 msk sesamolja 2 msk japansk soja 1 msk olivolja
Nu är det vår och grillkvällarna på ingång och ett bord eller filt med många olika dippar att välja mellan blir succé och framför allt en så här färgglad variant
Dumplingsmed fläskfyllning och en smakrik sallad till. Men jag gjorde tvärtom mot receptet och ånga först mina dumplings i min bambuångkorg och sedan stekte jag dem så de fick en krispig yta
Krydda med salt, peppar, curry och cayennepeppar. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.