surdegsbröd och råg är nyttigtSurdeg ger brödet sin egen karaktär med full arom och smak, en bra konsistens med vackra och täta porer samt ett elastiskt och saftigt inkråm
Det finns mängder av olika recept på hur man startar en surdeg. Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra
Jag har minne från då jag var liten av min mammas tekakor som var otroligt goda. Dessa påminner om dem men jag har försökt öka på mängden fiber genom att både använda havregryn och havremjölk
Smörj en plåt och placera bröden i hörnen. Bröden jäste jättefint och blev genomgräddade perfekt. Det här är de godaste bröden du bakat sa barnen när de fick de nygräddade ljumma till kvällsfikat
Jag har på senare tid experimenterat en hel del med glutenfri surdeg. Orsaken till att jag bakar så extremt mycket just nu är delvis för att glutenfri bakning såklart intresserar mig, men det är också frågan om recept som ska komma med i min nya bok (om de blir bra)
Sikta därefter lite mjöl över bröden. Lägg bröden på plåt och täck med plast. Gör 2–3 snitt över bröden precis innan plåten sätts in i ugnen, sänk temperaturen till 220°C. Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg, ca 25 min
Grädda brödet på 200 grader i ca 15 minuter el till dem få fin färg. Surdegs hamburgare bröd. 8 dl vetemjöl special ( eko)3 dl durumvetemjöl2 dl surdegs grund15 g jäst0,5 dl olja ( raps)4 dl ljummet vatten 1 msk havssalt
Igår fick vi nöjet att uppleva nyöppnade Ristorante Bellora här i Göteborg. Vi gjorde så klart skäl för vårt namn och klämde i oss en smaskig avsmakningsmeny
Jag gick ut med stort tålamod om att lära mig baka "riktigt" surdegsbröd men då endast EN familjemedlem åt brödet har jag övergått till att baka mina bröd med både surdeg och en liten mängd jäst
Sist fick den göra det här fina brödet. Sätt in bröden i ugnen, slå på ett glas kallt vatten på den förvärmda plåten längst ner och stäng snabbt ugnsluckan
Det här brödet tog extra lång tid, men man kan korta ner det en dag om man vill. Låt brödet jäsa i några timmar i rumstemperatur eller i kylen under natten
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.