Min baguetteplåt har plats för fyra baguetter och det är receptet avpassat efter. Jag låter de färdigformade baguetterna jäsa i kylskåpet över natten för att få mer smak på brödet och dessutom tycker jag att bröden får en bättre skorpa av det
för dessa baguetter blev slutpriset under 25 kronorBetyget talar för sig själv. Till 4 baguetter behövs. Det är viktigt att degen arbetas noga för bästa resultatHäll upp degen på mjölat bakbord (ca 1 dl glutenfritt mjölmix)Dela degen i 4 lika stora delarMed hjälp av mjölet formar du degbitarna till 4 avlånga baguetter. bara en liten dusch på varje så de blir lätt fuktigaAnvänd en vass kniv och skär diagonala snitt på ovansidan av varje brödGrädda bröden mitt i ugnen (med vattenskålen kvar på botten i ugnen) i ca 10 minuterTa sedan ut vattenskålen, sänk temperaturen till 200 grader och grädda vidare i ca 6-8 minuter eller tills baguetterna har fått fin färgTa ut plåten och låt bröden kallna på ett galler, UTAN duk överFungerar utmärkt att frysa in 25 kronor. 4 baguetter
Blev ledig i Fredags för att jag hoppade in och jobbade Söndagen istället, så då fick jag lite tid att vila så jag bakade lite bullar och surdegsbaguetter
Vispa alla ingredienser med elvisp ca 10 minuter. Ställ in bunken i frysen om den är för kladdig. Lättast är det att rulla bollarna när den blivit lite hårdare
Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.