Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Vi bakade, eller snarare rörde ihop, vad som måste vara sommarens godaste och enklaste tårta. Det firades med presenter till frukost och grillad oxfilé med dijonnaise och en sallad enligt hennes önskemål på kvällen
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Hade gärna stannat längre i stugan, speciellt eftersom vi haft så mycket annat och det blivit så sent om kvällarna så vi knappt varit där känns det som
Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Som vi lovade igår kommer det i dag både förslag på varmrätt och efterrätt till nyårsmenyn, båda från Arlas nyårsmenyer som vi fick en förfrågan om att testa
Bland det bästa med sommaren måste ändå vara dessa ljumna kvällar när man kan sitta ute och äta. Perfekt på buffébordet eller som tillbehör till sommarens grillmiddagar
Det här är en riktigt god och fräsch sommarsallad, som passar bra som lunch en varm sommardag. Jag brukar göra den här salladen i lite olika tappningar varje sommar, Ingredienserna är inte huggna i sten, utan du kan variera efter tycke och smak
Det går trots detta plötsliga väderomslag inte riktigt att ta sommaren på allvar. Jag har nu officiellt semester, och ägnar mig från idag och några dagar framöver åt att vara med mina äldsta barn på läger
Idag är himlen grå och det ska visst komma regn, men igår sken solen från en underbar sommarhimmel. Det blev fläskkarré (kan vara något av det bästa som överhuvudtaget går att grilla) och majskolvar från grillen tillsammans med ugnsbakade morötter och en feta- och feferoniröra
Igår kom sommaren åter, det där man pratar om som högsommarvärme i alla fall. Vi tillbringade dagen på en nästan vindstilla sjö tillsammans med mina föräldrar och klev innanför dörren hemma först efter sju
Något av det godaste jag vet i dessertväg är glass och parfait. Men inte vilken glass som helst, det ska vara en gjord på riktigt fina råvaror och med betydligt mindre sött än de du vanligtvis köper i glasskiosken
Lika delar hyvlad rabarber och tunt skivad fänkål med en citron-, dill- och honungsdressing. Det är lättare och minst lika snyggt att skära den tunt på diagonalen
Maj har de senaste åren bjudit på varma och soliga sommardagar och det enda som är trist med det är att maj även brukar vara en månad när man har fullt upp med jobb, skola och aktiviteter inför sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.