Garnera med en citronklyfta och en dillvippa. Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Har precis kommit in efter en härlig kvällspromenad utmed Getteröns badvikar, och man kan inte annat än säga att man har det såååå otroligt fint runtomkring oss nu
Häll dressingen över salladen och blanda runt. ca ett halvt kilo blandad kål tex grökål, rödkål och vitkål1 granatäppleen halv citronen näve hackade nötter eller mandelOlivoljasalt och pepparStrimla kålen och lägg den i en stor fin skålDela granatäpplet (på den längden du delar en grapefrukt) och banka ut kärnorna genom att slå en träsked eller dylikt på skalet. Blanda ca 3 msk olivolja, citronjuicen och lite salt och peppar. Låt stå i ungefär 10 minuterHacka nötter och toppa med dem precis innan servering
Klipp över färsk dilloch servera. Ta fram en stor stekpanna, stek lök, vitlök och grönsaker i kokosolja och rör runt, låt dem mjukna lite och ej ta för mycket färg
4 4 port ris Kålsallad 1 lime 200 g råkostmix 1/2 msk olja salt 2 krm chiliflakes 2 msk sesamfrö 1 ask krasse Sojamajonnäs 1 msk japansk soja 2 dl majonnäs 4 snabbfiléer av kyckling 1/2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan
salt och peppar. 1 lime, saft och rivet zest. Syrlig kålssallad0,5 sommarkålshuvud 1 röd chili 1 liten färsk lök 1 lime, saft och rivet zest 1 klyfta vitlök, riven 3 msk neutral olja 1 knippe koriander, hackad salt och peppar
Vitkålssallad med rabarber, fänkålochdill. Den här salladen som var en av förra årets överraskningar ska vi äta ikväll, med god korv och kanske en sötpotatissallad
Jag gjorde en mer LCHF-anpassad VitkålsalladmedDill istället. Mitt val av Isterband Ett Klassiskt Svenskt Husmanskost-recept är ju Isterband medDillstuvad potatis
krämig saffranspasta medfänkål, dilloch quorn. SAFFRANSPASTA MED QUORN, DILLOCHFÄNKÅL. Jag valde därför att ta en klassisk julkrydda, saffran, och kombinera med sådant som alltid faller mig i smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.