Nyårsmenyn fortsätter med varmrätt och efterrätt.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Timjanstekt fläskfilé med rotfrukter och svartvinbärssky 4 port 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 10 kvistar färsk timjan
  • 4 vitlöksklyftor Salta och peppra köttet runt om och bryn det i olja i stekpanna så det får fin färg.
  • Tillsätt smör, timjan och vitlöksklyftor och fortsätt steka ca 5 minuter till.
  • Ös köttet med smör under tiden det steker. (Hit kan du förbereda)
  • Lägg över köttet i en ugnsfast form och stick i en stektermometer.
  • Stek färdigt mitt i ugnen på 100 grader till innertemperaturen på köttet når 68 grader Lägg köttet att vila minst 10 minuter under ugnsfolie innan du skär upp det.
  • Svartvinbärssky (kan förberedas helt och värmas på till serveringen)
  • 2 dl svarta vinbär (finns frysta)
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 50 g smör
  • Låt vinbär, socker och vatten koka ihop i 5 minuter Bryn smöret i en liten gryta och blanda sedan ner det i vinbärsskyn.
  • Chokladsås
  • 4 msk vatten
  • 4 msk kakao
  • 4 msk socker
  • 4 tsk Grand Mariner
  • Koka upp vatten, kakao och socker, rör i likören och låt det kallna. (Hit kan du förbereda)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.