Det här är vintermat när den är som allra bäst. Okomplicerat med enkla smaker och hemodlade grönsaker. Snabbt går det också och blir alldeles tokigt gott
Sätt ugnen på 100 grader. Hetta upp en grillpanna tills den blir rykande het. Gnid in köttet i olja och grillmarkera steken runt om så den får ett vackert rutmönster
Citron och salviakryddad kyckling. Jag gillar kycklinglårfilé som ofta är billig och inte blir lika torr som kycklingbröst när man steker den rätt upp och ner i en stekpanna
1. Koka potatisen i saltat vatten. 2. Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. 3. Ta bort fett och senor från fläskfilén och skär den i skivor
Bild från en. wikipedia. org. I sin Augustprisade roman Spill (Norstedts 2010) berättar författaren Sigrid Combüchen om en Lundafamilj boende i den s k Professorsstaden
Fyllda december-isterband med salviakryddad gräddstuvad potatis. Ett sätt att ge vanliga isterband mer färg är att fylla dem med ett rödbetshack och ett sätt att ge den stuvade potatisen mera smak är att krydda den med färsk salvia
Skär levern i strimlor. Skala och hacka löken. Bryn levern i smör i en stekgryta. Ta upp levern. Fräs löken. Tillsätt den brynta levern, salt, peppar, salvia, tomatpuré och senap
Blanda ihop örtsåsen först så att den får stå till sig lite. Antingen hackar du bara örterna fint, blandar med yoghurten och saltar och pepprar, eller så kan du mixa örterna med salt, peppar och lite olivolja innan du blandar dem med yoghurten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.