Kalvlevergryta är något jag längtar efter. Svårt att få tag på just kalvlever eller ungnötslever i Singapore, så självklart måste jag äta detta i Sverige
Lägg lergrytan i blöt minst 15 minuter. Blanda mjöl, pepparmix och curry i en plastpåse. Skär levern i ca 3 centimeters kuber och lägg i mjölblandningen
Hacka löken och bryn den så den får fin färg och lägg över i en gryta, stek de delade champinjonerna så de får färg och lägg över i grytan, häll sedan på vin,vatten,tomatpuré,pressad vitlök, citronskalen, sojan och kalvfond tillsammans med kryddorna och låt puttra i ca 30 minuter
Ingredienser 500 gram lever , av nöt 1 paket bacon , i bitar 1 st gul lök(ar) , fint hackad 3 dl matlagningsgrädde , eller visp- 0,5 st köttbuljong , tärning 3 st morötter , skivade 1 odefinierad syltlök , efter smak 1 odefinierad champinjoner , efter smak 1 odefinierad salt 1 odefinierad vitpeppar 1 odefinierad vatten 1 odefinierad vetemjöl 1 odefinierad soja Köp receptet
TIMJANKRYDDAD LEVERGRYTA. Oftast blir det väl att man steker levern i skivor, och visst är det gott. Om man vill pröva något annat sätt är en gryträtt ingen dum idé
Detta är ingen traditionell levergryta, i alla fall inte i min familjs tradition. Kanske är det därför käre maken inte tyckte den var så speciell (levergrytan alltså, inte min familj)
Det här är vintermat när den är som allra bäst. Okomplicerat med enkla smaker och hemodlade grönsaker. Snabbt går det också och blir alldeles tokigt gott
Sätt ugnen på 100 grader. Hetta upp en grillpanna tills den blir rykande het. Gnid in köttet i olja och grillmarkera steken runt om så den får ett vackert rutmönster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.