Det här är vintermat när den är som allra bäst. Okomplicerat med enkla smaker och hemodlade grönsaker. Snabbt går det också och blir alldeles tokigt gott
Citron och salviakryddad kyckling. Jag gillar kycklinglårfilé som ofta är billig och inte blir lika torr som kycklingbröst när man steker den rätt upp och ner i en stekpanna
600 gram Älg eller vildsvinstek av innanlår, ytterlår eller stor bogdel , smör till stekning. Blanda ingredienserna till såsen väl, ställ in i kylen och låt dra under tiden du tillagar köttet och svampen
Kvällen innan läggs en stelfrusen vildsvinstek i tioprocentig saltlag. Det som är jobbigt är att vi nu har 750 g tillagad vildsvinstek och jag behöver komma på vad vi ska använda det till
1. Koka potatisen i saltat vatten. 2. Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. 3. Ta bort fett och senor från fläskfilén och skär den i skivor
När ankorna var mer än halvfärdiga fyllde hon dem med mycket finmålen, salviakryddad kalvfärs som vilat i Riesling och citron och ställde in dem igen, i något svalare ugn
Fyllda december-isterband med salviakryddad gräddstuvad potatis. Ett sätt att ge vanliga isterband mer färg är att fylla dem med ett rödbetshack och ett sätt att ge den stuvade potatisen mera smak är att krydda den med färsk salvia
Skär levern i strimlor. Skala och hacka löken. Bryn levern i smör i en stekgryta. Ta upp levern. Fräs löken. Tillsätt den brynta levern, salt, peppar, salvia, tomatpuré och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.