Kalvlevergryta är något jag längtar efter. Svårt att få tag på just kalvlever eller ungnötslever i Singapore, så självklart måste jag äta detta i Sverige
Hans specialitet är burgundisk gryta och här kommer hans recept (från ICAs recept). De senaste veckorna har jag haft mycket att göra i skolan eftersom jag har bestämt mig för att ta examen nu i vår
Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lägg lergrytan i blöt minst 15 minuter. Blanda mjöl, pepparmix och curry i en plastpåse. Skär levern i ca 3 centimeters kuber och lägg i mjölblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.