Var hos väninnan och åt hennes levergryta. Strimla baconet och bryn det. Under tiden har du nog börjat koka potatisen men nu ska du koka gröna ärtor med
Detta är ingen traditionell levergryta, i alla fall inte i min familjs tradition. Vänd levern i vetemjölet och bryn levern i en tjockbottnad gryta på medelvärme i lite smör
Blanda surdegen med resten avingredienserna. kapris. flingsalt och svartpeppar. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto ochkapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Marinerad rostbiff med balsamico, honung ochkapris. Krydda rostbiffen rejält med salt och peppar. De tycker också att det är ganska onödigt med kallt kött
Fast idag ska vi laga en sås med tonfisk på burk ochkapris. Låt puttra en stund förslagsvis medan du kokar pastan/riset och slänger ihop en färggrann sallad
Här en version medsyltlökoch champinjoner. Nu i fredags var jag ute tillsammans med en liten handfull av mina gamla kollegor, och det var så roligt verkligen
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kaprisoch örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Blanda färsen med rödbetor, kapris, dijonsenap, ägg, salt och peppar i en bunke. Blanda creme fraiche med dijonsenap, vinäger och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.