Söderns stolthet - Gumbo!
Kornmalt & Humlekottar
Kornmalt & Humlekottar
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Då sätter vi igång. Till vår gumbo använde vi
  • 1 hel kyckling, alla ätbara delar skär du bort och skrovet gör du buljong på
  • 2 kg skaldjur, vi använde jumboräkor och krabba
  • 500 g Andouille, vi köpte vår på Korvhuset som finns i Malmö och Lund, går även att använda Chorizo om du inte får tag på Andouille
  • 2 paprikor, välj din egen färg
  • 2 stora gula lökar
  • 1 stånd selleri/5 stjälkar 3 solo-vitlökar
  • 500 g okra
  • Kajunkrydda, brukar finnas kajunblandningar i större matbutiker
  • Cayennpeppar
  • En kruka persilja
  • Hemgjord kycklingbuljong, vi hade ca 1,5 liter Vatten för att spä gumbon till rätt konsistens

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.