Häll i mjölet och oljan i en gryta, ha värmen på 9 av 12(om du har en 12-gradig skala, har du 6-gradig så får man nog växla mellan 4 och 5). Detta tar ca20-25min beroende på värmen, det ska inte gå för fort för då kan man få en bränd smak istället och det kommer förstöra hela gumbon. Detta vi gjort heter gumbogrund och skall sjuda minst 1½h, men har du tid och planerat så gör så det får 3-4h helst. 2-3 korvar
4 st Scan chorizo-korv. Skär chorizon i tärningar. Stek i het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Ansa och tärna paprika, selleri, spansk peppar, lök och vitlök till såsen
1. Blanda mjöl och olja i en ugnsfast skål, sätt in i ugnen på 200˚. 2. Stek baconskivorna knapriga i en gjutjärnspanna, ta ur baconskivorna och häll flottet i redningen i skålen i ugnen, rör om och sätt in den i ugnen igen
Den här mustiga och lite heta grytan lagade jag till lunch i söndags och den smakar lika bra mitt i den svenska vargavintern som i New Orleans heta klimat
Förutom kycklingen även fläskkarré och chorizo - för en riktigt köttig gryta. Att låta majskornen fräsa med purjo, lök och paprika blir gott - de får en något annorlunda (och godare) smak än om de blandas ner direkt från konservburken
1500 g MSC-märkta kungsräkor. 12 msk smör 2 msk rapsolja 0,5 dl vetemjöl 1 gul lök, finhackad 1 grön paprika, fint tärnad 2 stjälkar selleri, fint tärnad 400 g chilikryddig korv, i 3 mm slantar 2 klyftor vitlök, finrivna 1 msk cajunkryddning 400 g konserverade körsbärstomater 1 l vatten 3 msk kycklingfond 1 lagerblad 1 knippe salladslök, i tunna slantar citron salt och nymald svartpeppar 500 g MSC-märkta kungsräkor 4 port kokt vildris och vitt ris blandat, till serveringSmält smöret i en stor gryta och vispa sedan i oljan och mjölet
En kanongod soppa med kikärtor, spenat och citron. Och snabblagad är den oxå. Alltså perfekt vardagsmat. Med ett gott surdegsbröd och en god röra till eller pannkakor som efterrätt blir det lite fest oxå, tycker Moster (
Stekta gröna tomater16 små tomater, omogna, eller 4 stora2-3 msk hot saucesalt och nymald svartpeppargrovt majsmjölsolrosoljasmör280 g / två paket bacon4 äggSkär tomaterna i drygt centimetertjocka skivor. Lägg ut baconskivor på en ugnsplåt och stek dem i 200° varm ugn i 7-8 minuter. Stek tomaterna under tiden i lite olja och smör, beräkna 1-2 minuter på varje sida. 2-3 msk hot saucesalt och nymald svartpeppargrovt majsmjölsolrosoljasmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.