Shrimp 'n' sausage gumbo
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 12 msk rapsolja
  • 10,5 dl vetemjöl
  • 11 gul lök, finhackad
  • 11 grön paprika, fint tärnad
  • 12 stjälkar selleri, fint tärnad
  • 1400 g chilikryddig korv, i 3 mm slantar
  • 12 klyftor vitlök, finrivna
  • 11 msk cajunkryddning
  • 1400 g konserverade körsbärstomater
  • 11 l vatten
  • 13 msk kycklingfond
  • 11 lagerblad
  • 11 knippe salladslök, i tunna slantar
  • 1 citron
  • 1 salt och nymald svartpeppar
  • 1500 g MSC-märkta kungsräkor
  • 14 port kokt vildris och vitt ris blandat, till servering
  • 12 msk smör 2 msk rapsolja 0,5 dl vetemjöl 1 gul lök, finhackad 1 grön paprika, fint tärnad 2 stjälkar selleri, fint tärnad 400 g chilikryddig korv, i 3 mm slantar 2 klyftor vitlök, finrivna 1 msk cajunkryddning 400 g konserverade körsbärstomater 1 l vatten 3 msk kycklingfond 1 lagerblad 1 knippe salladslök, i tunna slantar citron salt och nymald svartpeppar 500 g MSC-märkta kungsräkor 4 port kokt vildris och vitt ris blandat, till serveringSmält smöret i en stor gryta och vispa sedan i oljan och mjölet. Låt gå under konstant rörande tills det börjar karamelliseras och bli brynt. Vänd ner hackad lök, paprika och selleri och blondera i cirka 5 minuter. Rör ner korvslantarna, den rivna vitlöken och krydda med cajunblandningen. Blanda väl och slå sedan på de konserverade tomaterna, vatten, fond och lagerblad. Koka upp och dra ned värmen tills det precis sjuder. Låt gå i cirka 60 minuter. När det återstår cirka 10 minuter, vänd ner nästan all salldslök och smaka av med några droppar citron, cajunkryddor, salt och peppar. Tillsätt skalade räkor och låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Garnera med resten av salladslöken och servera med nykokt ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.