Godmorgon fina du❤️ vaknade upp full av ny energi och har redan hunnit bakat bröd, gjort pankaksfrukost, picklat rödlök, satt in pulled beef i ugnen och påbörjat hamburgerbröden
Godagens. Just nu skulle jag och tösen varit påväg ut för att möta Fröken Olsson och båda barnen, men lillan somnade så jag passade på att steka pannkakor på mjölk som höll på att bli överåldrad
I tisdags var det ju inte bara fettisdag utan även pannkakans dag. Så därför gräddade jag plättar till middag, vilket inte händer allt för ofta men himla gott är det ju
När den är färdigbrynt tillsätter man krossade tomater, tomatpure, vitlök och kryddor. 500 g nötfärs1 liten gul lök 1 burk finkrossade tomater2 pressade vitlöksklyftor 2 msk tomatpure Salt & svartpeppar En nypa sockerTorkad basilika och dragon efter tycke och smak8-10 färska lasangeplattor1 paket Knorr bechamelsås 2 dl riven ostSätt ugnen på 200 grader. 1 burk finkrossade tomater. 2 msk tomatpure
Gratänger är ett stående inslag i vår meny. Det är så enkelt att slänga ihop olika sorters grönsaker med en äggstanning och lite ost, eller bara lite grädde
Det har varit en del sötsaker här på bloggen senaste veckan, vi får absolut variera med lite mat nu. Jag är ju som ni vet inte så himla förtjust i att slänga mat så häromdagen när vi hade ett gäng överblivna makaroner i kylen fick dessa förvandlas till “mac and cheese”, en krämig makaronigratäng med ost och annat gott
Vill inte påstå att jag provat mig fram till det ultimata receptet ännu, men den här varianten har jag gjort några gånger och den har utan tvekan blivit god
Olja blir riktigt varmt så det tar en liten stund, men fortsätt röra. Igår lagade jag och ett par vänner en maträtt vi alla velat göra och prova länge, länge, länge